Bijlokesite

EAST MEETS WEST

Full size
Bonsaï

Met gastland Japan beland je in de wereld van azalea’s, camellia’s en bonsais. Treed binnen in de wereld van de Japanse bloemsierkunst met floraal artieste Akane Teshigahara. Bewonder de installatie van Daniël Ost, wandel in de tuin van zusterstad Kanazawa en ontspan in Café Frascati.

Japan is eregast op Floraliën 2016. Gent en Kanazawa zijn zustersteden sinds 1971 en hebben al 150 jaar zowel artistieke, economische als bestuurlijke banden met elkaar. In het kader van deze mooie samenwerkingsovereenkomst zal de stad Kanazawa een Japanse tuin inrichten op Floraliën 2016.

Full size
Akane Teshigahara

EYE CATCHER | AKANE TESHIGAHARA

Akane Teshigahara is een van de grote namen tijdens Floraliën Gent. Deze internationaal floraal artieste werd de vierde “Iemoto” (headmistress) van de Sogetsu School in 2001.
Ze brengt op verschillende plaatsen in Japan “Iemoto Ikebana Live”. Daarnaast werkt ze samen met kunstenaars uit verschillende disciplines zoals dansers, musici, kalligrafen, etc. Al 20 jaar zet ze zich in voor de “Akane Junior Class” waarbij ze kinderen helpt om hun gevoeligheid te ontwikkelen door ikebana. Ook is ze gastdocente aan de Joshibi University of Art and Design sinds 2014.