Floraliën 2016

GENT, 10 DAGEN LANG IN BLOEI | 22 april t/m 1 mei 2016
Bloemen en planten in dialoog met unieke stadslocaties

Floraliën Gent 2016: Een dynamisch en interactief spektakel voor jong en oud, met boeiende inspiratietuinen, adembenemende bloemencreaties, florale workshops en de nieuwste trends. Ontdek de mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars op 4 locaties in Gent: de Bijloke, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark.

Naast een groot aanbod aan workshops, pop-ups, green- en conceptrooms, toont de Vlaamse sierteeltsector de laatste ontwikkelingen op gebied van onderzoek & innovatie. Bereid je voor op een dynamisch en interactief stadsfestival voor klein en groot. Kom, kijk, beleef en doe mee aan de verschillende activiteiten en mis dit floraal paradijs van geuren en kleuren niet!

IN DE KIJKER OP FLORALIËN GENT 2016

 • BLOEMEN & PLANTEN
  Bloemen en planten veroveren de harten van iedereen. Ze spelen de hoofdrol. Verwacht je aan een nieuw en verrassend parcours.

 • FLORALE CREATIES
  De grootste bloemenkunstenaars uit de 4 windstreken nemen een belangrijke plaats in op alle sites. Bewonder het werk van topfloristen en grootmeesters floristiek in confrontatie met de historische locaties en kunst.

 • INSPIRATIETUINEN
  Tuinieren is populair. In de stad of op het platteland, horizontaal of verticaal, alleen of samen. Laat je inspireren om zelf groene vingers te kweken en breng groen in de stad, straat of bij je thuis.

 • KUNSTINSTALLATIES
  Voor haar 35ste editie plaatst de Floraliën ook kunst op het programma. Binnen- en buitenlandse kunstenaars brengen florale installaties van topniveau op spectaculaire locaties.