Veelgestelde vragen

KAARTVERKOOP FLORALIËN GENT 2016

Waar kan ik tickets bestellen?
Je kan je Floraliën tickets bestellen op onze website of ze op de dag zelf aan de ingang van elke Floraliën-site kopen. Tickets zijn vanaf 1 maart ook te koop in deze Lijnwinkels in Oost-Vlaanderen (wees slim en koop een combiticket, dan kun je tijdens de dag van je bezoek overal en heel de dag mee met tram en bus):

  • Aalst: Dokter André Sierensstraat 4
  • Gent: Korenmarkt, Sint-Pietersstation en Gent-Zuid
  • Sint-Niklaas: Leopold II-laan 2

Kan ik aan de kassa op Floraliën 2016 nog een ticket kopen?
Ja. Aan de ingang van elke Floraliën-site zijn kassa’s voorzien.

Ik heb een online ticket gekocht. Hoe geraak ik nu binnen?
Na betaling ontvang je van ons een e-mail met een digitaal ticket in bijlage. Breng een afgedrukte versie van het ticket mee en meld je aan bij de ingang van de eerste Floraliën-site die je bezoekt. Daar zal je ticket worden gescand en krijg je een polsbandje. Dat polsbandje geeft je toegang tot het volledige Floraliën-parcours.

Ik heb mijn ticket online gekocht, maar ik heb nog steeds niets ontvangen. Wat moet ik doen?
Check eerst even je spamfolder. Sommige mailprogramma’s snappen niet dat het mailtje met je Floraliën-ticket het belangrijkste bericht van het jaar is. Als je je ticket ook daar niet vindt, kan je contact met ons opnemen via info [at] floralien.be. Dan helpen we je snel verder.

Zijn er reductietarieven?
We hanteren speciale tarieven voor kinderen, jongeren, studenten, scholen en groepen. Alle tarieven vind je hier .
Begeleiders kunnen ter plaatse een gratis toegangsticket afhalen.

Hoe maak ik een groepsreservatie?
Vanaf 20 betalende personen van alle leeftijden, is een schriftelijke reservatie verplicht – onder voorbehoud van beschikbaarheid. Om te reserveren, gelieve het reservatieformulier 2016 voor groepen te downloaden en terug te sturen, via email naar groups [at] floralien.be. Het reservatieformalier vind je hier .

Wat zit er inbegrepen in een toegangsticket?
Een toegangsticket voor Floraliën Gent 2016 geeft je gedurende één dag toegang tot alle betalende bezienswaardigheden op het Floraliën-parcours. Op vertoon van je ticket kan je ook gebruik maken van de shuttlebussen die halt houden aan elke site (elke 15 minuten is er een bus). Gebruik van de fietsparkings is gratis.

Hoe lang is mijn ticket geldig?
Een toegangsticket voor Floraliën Gent 2016 met unieke barcode geeft één persoon één dag lang toegang op de aangegeven datum. Wil je je bezoek spreiden over 2 dagen? Dat kan. We bieden ook een 2-daags ticket.

JE BEZOEK

Wat is de begin- en de eindtijd van het festival?
Floraliën Gent vindt plaats van vrijdag 22 april t/m zondag 1 mei 2016, telkens van 8u00 tot 22u00 (laatste toegang tot de sites om 21u00). Opgelet: het Museum voor Schone Kunsten (site Citadelpark) is open van 08u30 tot 17u30 (laatste toegang: 30 minuten voor sluitingstijd).

Kan ik mijn kinderen meebrengen naar het festival?
Zeker. Met een uitgebreid aanbod aan participatieve workshops, boeiende rondleidingen, animatie, groene belevingsruimtes en pop-ups op alle Floraliën-sites is de 2016-editie een kleurrijk spektakel voor groot én klein. Ontdek hier binnenkort het volledige programma. Voor scholen geldt bovendien een voordelig tarief!

Kinderen van lagere schoolleeftijd die met hun ouders Floraliën bezoeken krijgen bovendien een gratis doe-boekje dat ze zelfstandig kunnen gebruiken. Het boekje is ingedeeld in 4 hoofdstukken, gelinkt aan de 4 sites van Floraliën. Per site zijn er verschillende leuke en creatieve doe/denk/speelopdrachten. En geen paniek, het kan thuis ook afgewerkt worden!

Zijn de Floraliën-sites toegankelijk voor mensen met een beperking?
Het parcours van Floraliën 2016 werd gescreend in functie van rolstoelgebruikers en blinde en slechtziende personen. Met het oog op een mooi loopcomfort, voorzien we waar mogelijk voldoende brede doorgangen en beperken we niveauverschillen. Sommige bezienswaardigheden zijn echter opgesteld in historische gebouwen en zijn daardoor soms minder toegankelijk. Op de sites worden geen rolstoelen ter beschikking gesteld.

Spring gratis (op vertoon van een geldig toegangsticket) op een van onze shuttlebussen. Ze houden halt aan elke Floraliën-site en zorgen zo voor een goede onderlinge verbinding van de 4 sites. Elke 15 minuten is er een bus. Dit van 8 uur tot 22.30 uur.

Zijn er parkeerplaatsen voorzien voor mensen met een beperking?
We voorzien extra parkeerplaatsen aan alle Floraliën-sites.

Ik heb extra begeleiding nodig tijdens het festival, waar meld ik mij aan?
Meld je aan bij de ingang van de eerste Floraliën-site die je bezoekt. Begeleiders kunnen ter plaatse een gratis toegangsticket afhalen.

Is alles overdekt?
70/100 van het festival is overdekt. Om de bloemen en planten in topconditie te houden is een goede regeling van de temperatuur en vochtbalans namelijk zeer belangrijk.

Zal er tijdens Floraliën 2016 een EHBO-post aanwezig zijn?
Ja. Het zijn opnieuw de helden van het Rode Kruis die daarvoor zorgen (je herkent ze aan hun rode kruis).

Kan ik Floraliën 2016 met een gids bezoeken?
Onze gidsen leiden je op het Floraliën-parcours graag rond langs een selectie bijzondere creaties en projecten van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars. Het is mogelijk om met je groep een gids te boeken (max. 25 personen/gids) aan een tarief van 100 euro per site. Een geleid bezoek aan één site duurt ongeveer 1 uur. Bij het maken van een groepsreservatie kan je op het reservatieformulier aanduiden of je groep al dan niet een gids wenst te boeken op een bepaalde site. Het reservatieformulier voor groepen vind je hier

Is het mogelijk om je bezoek op elk van de 4 sites te starten?
Ja. Je kan je bezoek starten op elk van de 4 Floraliën-sites. Hierna is het aangewezen de aanbevolen route te volgen. Deze loopt van de Bijlokesite naar de Leopoldskazerne over de site Sint-Pietersplein naar het Citadelpark.

Hoe lang duurt een bezoek aan Floraliën 2016?
De afstand tussen de 4 Floraliën-sites is een kleine 4 km. Het parcours kan op eigen ritme afgelegd worden. Op elke site voorzien wij rust- en belevingsmogelijkheden. Reken op ongeveer 1 uur per site voor een comfortabele beleving.

Is er een plan van Floraliën-parcours beschikbaar?
Download hier het Floraliën-parcours (pdf). Ook voorzien we gedrukte plannen aan de toegang van elke Floraliën-site.

Kan ik mijn hond meenemen?
Dieren zijn fantastisch, maar helaas is niet iedereen even dol op je trouwe viervoeter als jijzelf. Daarom vragen we huisdieren thuis te laten. Enkel blindengeleidehonden zijn welkom op de Floraliën-sites.

Mag ik roken op Floraliën Gent 2016?
Op de Floraliën-sites mag niet gerookt worden.

Wat gebeurt er met verloren voorwerpen?
Verloren voorwerpen worden verzameld aan de toegang van de site. Vind je toch niet wat je zoekt? Stuur een mail naar info [at] floralien.be met de beschrijving van wat je waar en wanneer verloren bent. Als we je spullen gevonden hebben nemen we contact met je op.

Kan ik iets drinken of eten op Floraliën 2016?
Op alle 4 de sites van Floraliën Gent vind je pop-up restaurants, eetgelegenheden en mobiele eetkramen, allemaal met hun eigen identiteit en specifieke kwaliteiten.

Hoe kan ik betalen op Floraliën 2016?
Floraliën Gent 2016 gaat cashless. Dat betekent dat je geen drank- en eetbonnetjes koopt op het festival, maar betaalt met je polsbandje. Je staat minder lang in de rij, hoeft geen volle zakken met munten mee te dragen en na het festival kun je gewoon je resterende tegoed op je rekening teruggestort krijgen! Hoe alles precies in zijn werk gaat, lees je binnenkort op onze website.

Mag je fotograferen & filmen op Floraliën 2016?
Ja, dat mag. Maar op onze website en sociale media kanalen vind je na het festival een selectie sfeerbeelden terug van onze huisfotografen. Zo hoef je geen camera mee te zeulen en kan je volop genieten van Floraliën.

BEREIKBAARHEIDSINFO

Hoe kom ik naar Floraliën 2016?
Floraliën 2016 vindt plaats in Gent, op wandelafstand van het treinstation Gent-Sint-Pieters. De Floraliën-sites zijn vlot te bereiken te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. Ontdek hier hoe je makkelijk en snel naar Floraliën 2016 komt.
Kom je toch met de auto? Hou er rekening mee dat de parkeergelegenheid in de omgeving beperkt is. Parkeer je best buiten de stad op een van de Floraliën-parkings aan de Gentse rand of aan het station Gent-Sint-Pieters en kom vlot met tram of bus.

Welk treinstation ligt het dichtst bij de sites van Floraliën 2016?
Dat is het treinstation Gent-Sint-Pieters.

Zijn er voordelige combitickets voor tram en bus?
Ja. Wees slim en koop je combiticket in de Lijnwinkels Oost-Vlaanderen, dan kun je tijdens de dag van je bezoek overal en heel de dag mee met tram en bus. Heb je reeds een vervoerbewijs? Dan heb je enkel nog maar je toegangsticket nodig voor Floraliën 2016, ook te koop in de Lijnwinkels. Heb je reeds je ticket maar nog geen vervoerbewijs? In gent kan je gebruikmaken van een voordelige dagpas (evenementenbiljet). Voor € 5 reis je onbeperkt op het hele net van De Lijn.

  • Aalst: Dokter André Sierensstraat 4
  • Gent: Korenmarkt, Sint-Pietersstation en Gent-Zuid
  • Sint-Niklaas: Leopold II-laan 2
  • Mobiele Lijnwinkel aan Flanders Expo

Zijn er shuttlebussen tussen de 4 Floraliën-sites?
Ja. De 4 Floraliën-sites liggen op wandelafstand van elkaar. Volg het Floraliën-parcours voor voetgangers of neem de gratis shuttlebus om van site naar site te gaan. We voorzien een gratis shuttledienst voor alle bezoekers van Floraliën Gent 2016, alle dagen van 08u00 tot 22u30. Deze verbindt de verschillende sites onderling met een frequentie van 4 ritten/uur. De bussen vertrekken aan het station Gent-Sint-Pieters (busperron 16) en houden vervolgens halt aan de Bijloke (halte Bijlokehof), het Sint-Pietersplein en het Citadelpark (halte Ledeganckstraat). Station Gent-Sint-Pieters is de eindhalte.

NOG VRAGEN?
Staat je vraag er niet tussen? Aarzel niet om ons te contacteren via info [at] floralien.be of +32 9 241 50 90