Programma van de Floraliën 2022

Bereikbaarheid

Het dichtstbijzijnde station is dat van Gent-Sint-Pieters. De wandeling van het station naar de Floraliënsite duurt 10 minuten. Je kan de afstand natuurlijk ook overbruggen met een fiets. 

De laatste trein naar Brussel en Leuven vertrekt om 23u48 aan Gent Sint-Pieters. De laatste trein naar Antwerpen vertrekt om 23u26, en richting kust vertrekt de laatste trein om 01u09.

Meer informatie over de dienstregeling vind je op de website van de NMBS.

Er worden extra fietsenrekken voorzien aan de inkom ICC, vlakbij de ingang. Om je fietstraject doorheen Gent te plannen kan je terecht op de website van Gentfietst.
Als je met de trein naar Gent komt, kan je aan station Gent-Sint-Pieters (of Gent-Dampoort) ook gebruik maken van de Blue Bike fietsen. Handig voor wie er een dagje Gent van maakt!

De Lijn heeft een uitstekend aanbod om je naar Floraliën Gent te brengen. Er worden voldoende trams en bussen ingezet en er is openbaar vervoer tot 1 uur 's nachts zodat je ook weer veilig thuis geraakt. 

Met de tram
lijn 1 : Afstappen doe je best aan deze halte Van Nassaustraat

Met de bus
lijn 34-35-36-55-58-70-71-72-74-77-78-293-N76-N70 : Afstappen doe je best aan deze halte Ledeganckstraat
lijn 5-8-293-N5 : Afstappen doe je best aan deze halte Ottergemsesteenweg

Huidig netplan met busroutes

Huidige perronindeling Gent St-Pieters

Info P+R's

Floraliën Gent is vlot te bereiken met het openbaar vervoer. Als je toch met de auto wil komen, parkeer je best buiten de stad.
Voor wie buiten Gent woont, is er soms geen andere mogelijkheid dan de wagen. Je kan er dan voor kiezen om te carpoolen!
Registreer je op de website van eventscarpool en deel een auto met florale zielsverwanten. 

Autocars kunnen tijdens Floraliën Gent bezoekers laten in- en uitstappen aan de site Citadelpark.
Vanaf deze Kiss & Ride zone kunnen bezoekers makkelijk het Floraliën-wandelparcours starten.

Toegankelijkheid

Het parcours van Floraliën Gent werd gescreend in functie van rolstoelgebruikers en blinde en slechtziende personen. Met het oog op een mooi loopcomfort, voorzien we voldoende brede doorgangen en beperken we niveauverschillen. Onze vrijwilligers staan voor je klaar en helpen je met plezier verder. 

Mensen met een beperking die zonder begeleiding niet kunnen genieten van het festival, kunnen zich laten begeleiden. Per persoon met een beperking mag een begeleider gratis mee. 

Naar aanloop van het evenement zal specifieke bereikbaarheids- en toegankelijkheidsinformatie beschikbaar worden gesteld op onze website.

Lage-emissiezone Gent

Om de luchtkwaliteit te verbeteren is de Gentse binnenstad of de zone binnen de stadsring (R40) een lage-emissiezone. Enkel voertuigen die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, mogen in de zone rijden. Toegelaten voertuigen met buitenlandse nummerplaat moeten zich eerst registreren.

Mag jouw auto in de lage-emissiezone?
Dat hangt af van de brandstof en de euronorm van je auto. De euronorm is een cijfer. Je vindt het op je inschrijvingsbewijs. Propere auto’s hebben een hoger cijfer.

Neem je autopapieren en vul de test in.

Parkeren

AUTO
Maak het jezelf makkelijk: vermijd de drukte van de stad, parkeer gratis op een van de zes Park+Ride-locaties aan de Gentse rand en kom vlot met tram of bus naar het Kunstenkwartier.

De grootste P+R-locaties zijn:
P+R Flanders Expo vindt u langs de E40. Neem afrit 14 - Flanders Expo. 
P+R Gentbrugge ligt langs de N9 aan het Arsenaal (net voorbij de spoorweg).
P+R Oostakker kunt u bereiken via de R4, afrit 3 - Oostakker. 

Automobilisten kunnen ook terecht in de niet-stedelijke parkings Station Gent-Sint-Pieters en Zuiderpoort. De parking Station Gent-Sint-Pieters ligt mooi aan de start van het Floraliën wandelparcours. De stedelijke parkings blijven 24/24u open maar het is niet altijd even gemakkelijk om een vrije parkeerplaats te bemachtigen.
Wie het toch wil proberen kan hier terecht:
Parkeergarage Savaanstraat - volg P4 en Parkeergarage Sint Pietersplein - volg P10


AUTOCARS
De bus parkeren (langer dan 30 minuten) kan op een van de coach parkings:

* Op de parking Dampoort is langer parkeren mogelijk. Dat kost € 0,5/uur of € 5/dag. Aan de Dampoort is plaats voor 24 autocars.
* Autocars kunnen volledig gratis parkeren op de Yachtdreef. Daar geldt ook geen parkeerduurbeperking en kunnen er 14 autocars parkeren.