FAQ

ALGEMEEN

Sedert begin dit jaar volgt Floraliën Gent 2022 de berichtgeving over het corona virus op de voet. Er werden een aantal scenario’s voorbereid die ons als organisatie moesten toelaten verschillende opties open te houden. Daarbij stond vooral de veiligheid en natuurlijk ook het welzijn van alle betrokkenen voorop. De Raad van Bestuur van Floraliën Gent heeft op dinsdag 17/3/2020 besloten om de editie te verplaatsen van 1-10 mei naar periode van 29 april tot en met 8 mei 2022.

Floraliën 2020 Gent zal nu met iedereen contact opnemen om te bekijken wat de beste oplossing is. De tickets die werden aangekocht voor mei zijn ook geldig voor de nieuwe periode. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om tickets terugbetaald te krijgen indien u in die periode de tentoonstelling niet zou kunnen bezoeken.

Gezien de grote hoeveelheid betrokken bezoekers, vragen we om zelf geen contact op te nemen met het Floraliën of met onze boekingsdienst.
Onze administratie neemt zelf rechtstreeks contact met je op. Bedankt voor je begrip dat dit enige tijd kan duren.
Hou ook onze website in het oog voor verder nieuws.

JE BEZOEK in 2022

Het betalende gedeelte van de Floraliën zal doorgaan in het ICC-complex (inclusief Floraliënhal en ‘t Kuipke). Het parcours in de Plantentuin Universiteit Gent (Karel Lodewijk Ledeganckstraat 35, 9000 Gent) en in het Citadelpark is gratis. Alle locaties liggen op een steenworp van elkaar.

Floraliën Gent 2022 vindt plaats van vrijdag 29 april t/m zondag 8 mei 2022, telkens van 8u00 tot 18u00 (laatste toegang tot de site om 17u30). Op vrijdag 6 mei is er uitzonderlijk een late night opening en zijn de deuren open tot 20u.
Tijdens de vooropening op 30 april zal Floraliën 2022 open zijn van 13u tot 18u.

We willen een maximale ervaring kunnen aanbieden aan elke bezoeker. Door de bezoekers een tijdslot te laten kiezen, kunnen we verzekeren dat de maximum capaciteit nooit overschreden wordt en er steeds een vlotte doorstroming zal zijn.

Neen. Verspreid over het parcours zullen wel verschillende informatieborden staan, waarop het verhaal van Floraliën 2022 te lezen zal zijn.

Zeker. Met een uitgebreid aanbod aan participatieve workshops, boeiende rondleidingen, animatie, groene belevingsruimtes en pop-ups is de 2022-editie een kleurrijk spektakel voor groot én klein. Ontdek hier binnenkort het volledige programma. Voor scholen geldt bovendien een voordelig tarief! Kinderen van lagere schoolleeftijd die met hun ouders Floraliën bezoeken krijgen bovendien een gratis doe-boekje dat ze zelfstandig kunnen gebruiken. Geen paniek, het kan thuis ook afgewerkt worden!

Het parcours van Floraliën 2022 werd samen met de toegankelijkheidsambtenaar van de stad gescreend in functie van rolstoelgebruikers en blinde en slechtziende personen. Met het oog op een mooi loopcomfort, voorzien we – waar mogelijk – voldoende brede doorgangen en beperken we de niveauverschillen.

Er zullen een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar zijn aan de ingang. 

Het festival Floraliën 2022 is overdekt. Enkel het vrije parcours in de Plantentuin en in het Citadelpark is niet overdekt.

Ja. Het zijn opnieuw de helden van het Vlaamse Kruis, je vindt hen terug op de Floraliën-site. Je kan de locaties terugvinden op het bezoekersplan.

De gidsen van Gandante en de Gentse gidsen leiden je op het Floraliën-parcours graag rond langs een selectie bijzondere creaties en projecten van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars. Het is mogelijk om met je groep een gids te boeken (max. 25 personen /gids) aan een tarief van  €100. Een geleid bezoek duurt ongeveer 2 uur. Reservaties kan je maken door een mail te sturen naar info@gandante.be of info@gentsegidsen.be.

Een bezoek aan de Floraliën 2021 duurt ongeveer 2u. Op de site voorzien wij rust- en belevingsmogelijkheden. Er zijn tevens ook foodtrucks en restaurants waar je een hapje kan eten of gewoon iets drinken.

Vanaf eind maart zal je het plan kunnen downloaden op onze website. Ook voorzien we gedrukte plannen aan de toegang van de Floraliën-site.

Dieren zijn fantastisch, maar helaas is niet iedereen even dol op je trouwe viervoeter als jijzelf. Daarom vragen we huisdieren thuis te laten. Enkel blindengeleidehonden zijn welkom op de Floraliën-site.

Op de Floraliën-site mag niet gerookt worden.

Verloren voorwerpen worden verzameld op het infopunt aan de ingang van de site. Stuur een mail naar info@floralien.be met de beschrijving van wat je waar en wanneer verloren bent. Als we je spullen gevonden hebben nemen we contact met je op.

Op de site van Floraliën vind je twee pop-up restaurants en mobiele eetkramen, allemaal met hun eigen identiteit.

Aan alle kassa’s kan je met bank- of kredietkaart (Maestro /Mastercard /Visa) betalen. Cash betalen blijft een optie, maar we geven uiteraard de voorkeur aan betalen met de kaart.

Het is toegelaten, maar op onze website en sociale media-kanalen vind je na het festival een selectie sfeerbeelden terug van onze huisfotografen. Je hoeft dus niet perse een camera mee te zeulen

Voor verblijfplaatsen in de buurt van de Floraliën kan je kijken op volgende websites: Bloeiend Oost Vlaanderen, Visit Gent, Gilde Gentse Gastenkamers en Camping Blaarmeersen (open vanaf maart).

Ja, wij voorzien zeker voldoende rustgelegenheden.

Neen. Op deze site kan je meer informatie vinden over de LEZ-zone van Gent.

BEREIKBAARHEID

Floraliën 2022 vindt plaats in Gent, op wandelafstand van het treinstation Gent-Sint-Pieters. De Floraliën-site is vlot te bereiken te voet, met de fiets of het openbaar vervoer.
Ontdek hier hoe je makkelijk en snel naar Floraliën 2022 komt.

Kom je toch met de auto?
Hou er rekening mee dat de parkeergelegenheid in de omgeving beperkt is.
Parkeer je best buiten de stad op een van de Park&Ride-parkings aan de Gentse rand of kom vlot met tram of bus.

Nee. Wie met de trein naar Floraliën Gent reist, kan wel een Floraliën B-dagtrip kopen (in het station of online: www.nmbs.be).

NOG VRAGEN?

Aarzel niet om ons te contacteren via info@floralien.be of +32 9 241 50 90