Programma van de Floraliën 2022

Data & openingsuren

Vrijdag 29 april t/m zondag 8 mei 2022
08u00 tot 18u00 (laatste toegang om 17u30)

Tips van Floraliën

Op de Floraliën vind je eetgelegenheden met hun eigen identiteit en kwaliteit. 
Vers, lekker & hapklaar: meer moet dat niet zijn. Met vegetarische en veganistische opties, zodat iedereen kan genieten.
Geen eindeloos grabbelen naar bonnen of kleingeld in je broekzak. Gebruik een betaalkaart op alle locaties van Floraliën Gent. 

Gent is de stad waar hedendaagse en middeleeuwse architectuur en cultuur samenvloeien tot een uniek geheel. Je komt de stad binnen en wordt meteen overweldigd door samenhang van oud en nieuw. Je wandelt er langs statige herenhuizen die er al eeuwen het straatbeeld bepalen en wordt plots verrast door een strakke gevel die pas recent verrees. 
Kuieren langs de waterwegen die door het historische centrum snijden en waarop je de weerspiegeling van weelderige historische gebouwen kunt waarnemen en vervolgens tot rust komen op een van de talloze terrasjes die je in Gent vindt. Je kunt er genieten van een van de vele lokale specialiteiten, van bier tot culinaire wonderen, in Gent vind je het allemaal. 

AMBASSADEURS

Bezoek ook onze Ambassadeurs in het centrum van Gent.

Meer informatie volgt binnenkort.


OVERNACHTEN

Voor een zacht bed én meer toeristische informatie kan je terecht bij de bloeiende horeca-ambassadeurs.
B&B Beatrice & Marcus, Sint-Amandsberg - B&B De minnetuin, Wachtebeke - B&B De Stuifduinen, Wetteren - B&B Geetkotmolenhoeve, Zaffelare - B&B Het Huis van de Kapitein, Lokeren - B&B Saffels Nest, Lochristi - Biznis Hotel, Lokeren - Hotel La Barakka, Lokeren - Jeugdherberg De Valk, Laarne - Vakantiewoning Bloemenlust, Wetteren - Vakantiewoning Het TakkeTiele Huis, Zaffelare - B&B De Serafijn, Lochristi en de wonderbaarlijke tuin van Villa Emma te Gent en de GGG vzw (Gilde Gentse Gastenkamers)

Alle horeca-ambassadeurs ontvangen je met open armen.

En de logies met een fleurig randje:
Hotel Arriate, Lochristi - B&B Dultenpoelhof, Laarne - B&B Groene Genoegen, Laarne - B&B Karels Halte, Heusden - B&B La Clé du Sud, Merelbeke - B&B Landhuis ter Velt, Gontrode

Voor nog meer overnachtingsmogelijkheden kan je een kijkje nemen op de site van Toerisme Oost-Vlaanderen.

OPGELET

CULTUUR

In Gent kun je natuurlijk niet om de cultuur heen. Het Gravensteen, Sint-Baafskathedraal ...en de 9 stadsmusea (S.M.A.K., STAM, De Wereld van Kina, MSK, Museum Dr. Guislain, Het Huis van Alijn en het MIAT) staan garant voor een leerrijke ervaring! Daarnaast zijn er ook het hele jaar door tijdelijke tentoonstellingen, verspreid over de stad. 

SHOPPEN

Maar ook voor de shoppers onder ons valt er in Gent heel wat te beleven en dat beperkt zich zeker en vast niet tot de grote winkelstraten. In de gezellige steegjes en straatjes vind je ook bijzondere boetiekjes die elk hun eigen stempel drukken op uw winkelavontuur in de Gentse binnenstad. 
Meer info vind je op deze site

LEKKERS UIT OOST-VLAANDEREN

Het Groot Vleeshuis in hartje Gent vormt hetunieke decor om te genieten van al het lekkers uit Oost-Vlaanderen.Ontdek onze typische producten zoals bier, ham, kaas, mosterd, mattentaart, chocolade, jenever, cuberdons maar ook de Europees erkende Gentse azalea is er jaarrond opgesteld in een hedendaags kader. Dit dankzij een samenwerking met alle sierteelt verenigingen waaronder de Floraliën.
Het historische pand (dateert van 1407) heeft zijn naam niet gestolen. Het herinnert aan de vroegere functie van een overdekte markt voor de verkoop van vlees. Ook vandaag hangt er nog ham te drogen. Alle dagen open van 10 tot 18u behalve op maandag.


WANDELEN EN FIETSEN

Trek je op de siertoer door Oost-Vlaanderen ? Combineer dan je fiets- of wandeluitje met een overnachting in Bloeiend Oost-Vlaanderen. Zo ontdek je nog meer en geniet je heerlijk na middenin het groen.

Provinciaal domein Het Leen

Wil je naast je bezoek aan de Floraliën genieten van nog meer paradijselijk groen?
In het provinciaal domein Het Leen vind je een arboretum van 6 ha met ongeveer 9 000 planten.
Volg de wandelroute ‘Mijn Paradijs, mijn wereldse tuin’ en maak kennis met de uitgebreide collecties Camellia, Viburnum, Rhododendron en Magnolia.

Bezoek je het arboretum graag met een gids? Bestel je wandeling via hetleen.be.

Een vrij bezoek aan Het Leen is gratis. Een gids kost €50 voor een wandeling van 2 uur met maximum 25 personen.

Adres
Gentsesteenweg 80, 9900 Eeklo (op 25 km van de Floraliën)
T 09 376 74 74
E bezoek.hetleen@oost-vlaanderen.be