Jury en wedstrijden

De gerenommeerde juryleden zijn bekend voor Floraliën 2022. Zo beoordelen zij de exposanten die deelnemen aan het florale evenement in 2022 te Gent. Elk jurylid is bekend met de sector of heeft jarenlange ervaring met de sierteelt. Hun deelname is volledig vrijwillig en gebeurt vanuit hun interesse en passie. Zij vinden het alvast zeer eervol te mogen jureren. 

In totaal zijn er dertien categorieën waarin vermeldingen worden toegekend. Ook de juryleden zijn verdeeld volgens hun vakkundige kennis. 
Laurence Machiels (B) is voorzitter van de jury.

ARTISTIEKE JURY

De artistieke jury bestaat uit 5 leden en beslist over de “Prijs voor mooiste kleine stand”, de “Prijs voor de mooiste grote stand” en de “Prijs voor de creativiteit”.

Malin Hidesätter (Zweden) - Tinneke Bogaert (B) - Joke Raes (B) - Emilio Ruiz Mateo (Sp)

PERSJURY

De persjury bepaalt de “Prijs van de Pers” (het beeld van de Floraliën 2022) en de “Prijs van de Toekomst” (meest visionaire stand).

Luc Noël (B) - Jasker Kamp (Nl) - Arnaud Bertin (F) - Jinge Lim (B) - Marie-Noëlle Cruysmans (B)

OUTDOOR JURY

De outdoor jury bepaalt de “Prijs voor de mooiste struik of boom”, “Prijs voor de mooiste vaste plant” en de “Prijs voor de mooiste balkonplant”.

Didier Willery (F) - Abraham Rammeloo (B) - Chistophe Crock (B) -  Elisabeth Ryelandt (B)

INDOOR JURY

De indoor jury heeft het zeggen over de “Prijs voor de mooiste groene kamerplant”, de “Prijs voor de mooiste bloeiende kamerplant” en de “Prijs voor de mooiste Gentse Azalea”.

Steven Dessein (B) - Els Mechant (B) - Gisèle Croq (Fr) - Marc Verachtert (B) - Judith Baehner (Nl)