Programma van Floraliën 2022

Mijn Paradijs, een wereldse tuin

’Mijn paradijs, mijn wereldse tuin’ wordt ook in 2022 het thema van de volgende Floraliën.
In onze maatschappij zijn mensen steeds meer op zoek naar stilte en rust, naar zichzelf en naar hun persoonlijk paradijs. Dat paradijs ligt voor iedereen op een andere plaats. Sommigen vinden het in hun groene huiskamer, anderen voelen zich dan weer het best in een park of in hun eigen tuin.
Wim Opbrouck siert het campagnebeeld van de volgende editie als engel met vleugels van bloemen. De acteur verloor zijn hart volledig aan de stad Gent en drukte in het verleden ook duidelijk zijn stempel op het leven in onze stad.

Inspiratiebronnen
Andere inspiratiebronnen voor het thema zijn een afdruk van de tuin van bisschop Triest en het Lam Gods van de Vlaamse meester Van Eyck. Op de afdruk zijn een nutstuin en een lusttuin te zien met zowel inheemse als uitheemse planten. Op die manier wordt een beeld geschetst rond de migratie van bloemen en planten. Van Eyck schilderde het Lam Gods in onze stad en miljoenen bezoekers komen elk jaar zijn meesterwerk bewonderen. Het middenpaneel van het Lam Gods toont een paradijselijke middeleeuwse tuin vol symboliek. Het is een weelderig decor van planten en bloemen. Bioloog Paul Van den Bremt en apotheker Hilde Van Crombrugge herkennen er maar liefst 75 verschillende soorten bloemen in. De kleuren van het werk komen tijdens Floraliën tot bloei in feeërieke spektakels. De bloemen die in het Lam Gods voorkomen zal je dan ook kunnen ruiken.

Floraliën kiest bewust voor een blijvend duurzame aanpak. We nemen verschillende maatregelen om de ecologische voetafdruk van het festival stap voor stap kleiner  te maken.

Voor ieder wat wils!

Floraliën 2022 is er voor iedereen. Wil je graag meer weten over groen, bloei en florale kunst? 

De organisatie van het bloemen- en plantenfestival richt verschillende workshops in voor jong en oud. Bloemen en planten zullen uiteraard centraal staan. De organisatie wil zowel jong als oud met een hart voor bloemen en planten samenbrengen en kennis daarover verzamelen en delen. Gedurende verschillende dagen worden workshops georganiseerd voor alle leeftijdscategorieën. Meer dan ooit ontpopt Floraliën zich naar een breed publiek in de stad, de regio en in binnen- en buitenland. Kom het zelf ontdekken!
Sommige tickets geven ook recht op toegang van de Floraliën,indien dit het geval is dan staat dit steeds ook vermeld.

(programma volgt)

In beeld: Topfloristen, siertelers en tuinarchitecten

Binnenkort wordt meer informatie vrijgegeven over de topfloristen, siertelers en tuinarchitecten die meewerken aan Floraliën 2022. 

Parallelle activiteiten in Gent

Binnenkort wordt meer informatie vrijgegeven over de parallelle activiteiten die in Gent georganiseerd worden door de partners van Floraliën 2022. 

Het parcours van Floraliën 2022

Binnenkort wordt de kaart van Floraliën 2022 vrijgegeven. Het bloemen- en plantenfestival zal doorgaan in de vertrouwde gebouwen van ICC, de Floraliënhal en het Kuipke. 

Kom het zelf ontdekken in 2022
• 1,5 ha binnentuin en 1,5 km ontdekkingsparcours
• meer dan 500.000 bloemen en planten
• leer van professionals en schrijf je in voor een workshop of een demonstratie
• laat je kinderen uit de bol gaan in het kinderatelier 

Kom, kijk, beleef en doe mee aan de verschillende activiteiten. 
Binnenkort plaatsen we hier het volledige parcours. 

Volg het verhaal van Floraliën 2022 op de voet

Volg het nieuws van Floraliën 2022 op de voet via: