Van 29 april tot en met 8 mei 2022

Floraliën 2022

2020 was het jaar van COVID-19 en dus werd de organisatie genoodzaakt het 4-jaarlijkse floraal topevenement uit te stellen. Nu mogelijke versoepelingen op zich laten wachten, dringt de tijd en besliste de organisatie onlangs om het event naar 2022 te verplaatsen. Maar toch laten we ons publiek in 2021 niet in de kou staan. De Groene Zesdaagse wordt een volledig nieuw en coronaproof concept worden met een mix van online en offline bloemen- en plantenpracht. 

Tussen 4 en 9 mei 2021 kan je genieten van een uiteenlopend aanbod aan online workshops, interessante tips & tricks, lezingen van experts en een hybride event in open lucht voor zij die graag de natuur intrekken.

Het online gedeelte zal gestuurd worden via sociale media en een online platform waar je zelf kan aangeven waar je graag meer over te weten komt. 

Op de website kan je terecht voor video’s met informatie en downloadbare pakketten.

Met dit online concept ben je niet meer gebonden aan openingsuren en krijg je de mogelijkheid om elke dag nieuwe dingen te ontdekken over jouw favoriete planten.


“Mijn Paradijs, mijn wereldse tuin' is het thema van de volgende editie van Floraliën.
Van 29 april tot en met 8 mei 2022 staat Gent in het teken van bloemen, planten ...

De 36de editie van Floraliën in Gent gaat door in de vertrouwde gebouwen van het ICC, de Floraliënhal en het Kuipke.
Ontdek de verschillende conceptrooms, binnen- en buitentuinen en laat je zintuigen verwennen door het groen.

Help jij Floraliën mee tot een succes te maken? Wil je graag eens een kijkje nemen achter de schermen van dit evenement? Dat kan, want we zijn nog op zoek naar verschillende manusjes-van-alles om onze ploeg te versterken!

Word je graag partner van Floraliën 2022? Dat kan ook!

Volg het Gents verhaal rond groen in de stad van Floraliën 2022

De ‘floralies’ hebben een b(l)oeiende Gentse geschiedenis, ze raken het hart van velen, niet alleen van de Gentenaars maar ook van allen voor wie Gent de ‘bloemenstad’ is.
Floraliën is een vaste waarde in Gent. We zijn echter meer dan een vierjaarlijks evenement. Wij houden de aandacht voor bloemen en planten scherp.